IZRADA WEB STRANICA ZAGREB - WEB DIZAJN - SEO

Dizajn. Inspiracija. Tehnologija.

Početna

U današnje vrijeme korištenje fontova kod izrade weba je sve veće i ponekad postoji mogućnost da se korištenje prevelikog broja fontova ili neadekvatan spoj istih zlouporabi te da mogući dizajn web stranica postane prava katastofa.

Dobro odabrani font te njegova upotreba - a ne zloupotreba može imati veliki utjecaj na samu uporabnu vrijednost web dizajna, tj. Same web stranice.


Kad sam počeo s web i grafičkim dizajnom, uvijek sam se pitao koje fontove kako koristiti.  Bilo bi lijepo znati koji font je dobar za koje situaciju.

Tipografija nastavlja rasti u popularnosti a i web fontovi su također u porastu potražnje među web dizajnerima da bi malo začinili izgled web stranica koje rade.

Upotreba fontova kod izrade internet stranica

Kako odabrati prave fontove za vaše web stranice

Dojmljive slike, lijepe boje i user- friendly dizajn su ključ za uspješnu web stranicu, kao što su i fontovi koje ste odabrali važni za cijelu priču.

Znajući koje vrste fontova su najučinkovitije u web okruženju, može značiti razliku između web stranica koja se bavi svojim posjetiteljima i pretvara ih u korisnike. Iako postoji bezbroj fontova koje možete odabrati, samo mali broj tih fontova su uspješni na webu.

Ovdje su neke osnove o fontovima i nekoliko savjeta koji će vam pomoći da napravite najbolji izbor za vaše web stranice .

Serif vs Sans Serif

U svijetu tipografije postoji pet osnovnih vrsta fontova : serif , sans serif , rukopisni , fancy i monospace .

Od tih , serif i sans serif fontovi koriste se predstavljanje tijela teksta . Prvi korak u odabiru fonta za vaše web stranice je da odlučite želite li se serif ili sans serif font i kako ih razlikovati.

Serif fontovi imaju male udarce ili linije koje se protežu od kraja slova i simbola . Oni mogu izgledati kao mala stopala, kape, repovi , zastave ili točkice . Budući da linije odvajaju svako slovo, serif tekst je lakše čitati . Serif fontovi su stoljećima korišteni u tiskanim knjigama, časopisima i novinama , i fontovi su za tekst koji ima "humanistički temu".

• Razmotrite serif font za svoju web stranicu, ako želite prenijeti jednu od ovih osobina: toplina, osobnost, umjetnički, dostojanstvena, tradicionalna, konzervativna ili intelektualni .

Serif fontovi učinkoviti su kao naslovi, za glavno tijelo teksta i za dokumente koji se namjerava preuzeti i ispisati.


Sans serif fontovi su jednostavani i jasni, a nedostaje "linija" na serif fontu ("sans" je francuski izraz za  "bez") . Budući da se pojedina slova sans serif fontova manje razlikuju, oni se teže čitaju. Nedostatak pojedinog detalja daje im manje osobnost. Ovi fontovi obično se koriste za novinskim naslovima, foto opise i tehničke dokumentacije. Budući da računalni zaslon varira, serif fontovi mogu izgledati nejasno na mnogim računalima. Jednostavnost sans serif fontova ihzato čini lakšim za čitanje na računalima . Oni supreferirani izbor za web stranice i PowerPoint prezentacije .

• Razmotrite sans serif font za svoju web stranicu, ako želite prenijeti jednu od ovih osobina: tehnička , svježa , čista, mladolika, moderna i uredna. Sans serif fontovi su učinkoviti kao naslovi, za opći teksta i teksta s tehničkim sadržajem. Međutim , sans serif font također možemo promatrati kao hladan i bezličan.

Nakon što se odlučite koji od tih vrsta fontova: serif vs sans serif, sljedeći korak je utvrditi koji fontovi su najučinkovitiji, te da li su dostupni na webu

razlika fontovarazlika
Linkovi
Servisi koje nudimo
Primjeri radova
Kontaktirajte nas

Pošalji link na ovu stranicu

Cijene
Savjeti
Tajne
Trendovi
Optimizacija
Kontakt

WEB dizajn

SEO

Grafički dizajn

CMS

E-commerce

Copyright  2009 - 2015  IWSZ
Rađeno sa strašću
GalerijaPočetna